Trailerkørekort B/E

Skal du ha’ trailerkørekort (kategori B/E)? Så kan du tage det hos Tip Top Trafik® på Frederiksberg eller hos Skyum og Andersen i Ringsted. Vores kørelærere kan uden besvær lære dig at bakke, bakke om hjørner, køre ligeud, parkere m.m. Du skal ikke til teoriprøve – hvilket vil sige at så snart du har bestået køreprøven, har du lov til at køre med den størrelse trailer, som registreringsattesten på den gældende bil er godkendt til.

Tip Top lovpakke til trailerkørekort B/E

Spar 355 Kr.
  • 4 teorilektioner (ubegrænset til du har bestået)
  • 6 kørelektioner på vej á 600 Kr.
  • Lovpakken er inklusive alle forsikringer og uden selvrisiko.

Næste holdstart: 04. 06. 2024 kl. 17:00

Pris 5.240 Kr.

Tilmeld dig trailerkørekort
Alt du skal vide når du vil tage kørekort til trailer:

Trailerkørekort B/E

Når du møder til trailerteori, får du udleveret en lektionsplan som nøje beskriver hvad du skal igennem for at få trailerkørekort (B/E kørekort).

Lovkrav: Der skal gennemføres mindst 4 teorilektioner á 45 minutters varighed (dvs. 3 hele timer). Dette overstås på en gang. Trailerteorien indeholder det du skal kunne svare på til den praktiske prøve – såsom lygter og reflekser, bremser, opbygning og mål m.m.
Der er ingen teoriprøve til trailerkørekort (B/E kørekort) – kun en praktisk prøve.

Kørelektioner aftales med kørelæreren.
Lovkrav: Der skal gennemføres mindst 6 kørelektioner på vej.
Kørelektioner har en varighed på 45 min.

Når du og kørelæren finder dine færdigheder i orden er du klar til den praktiske prøve.
Prøven finder sted hos politiet i den skolevogn du plejer at køre i.
Til prøven er der afsat 50 min. – og du skal bl.a. vise at du kan sammenkoble bil og trailer herunder skal strømstikket monteres, du skal kunne bakke 20-30 meter samt bakke om hjørner, køre ligeud, parkere og svare på 3-4 spørgsmål som f.eks. kunne omhandle trailerens dæk, bremser, lygter eller andet som naturligvis grundigt er gennemgået i teoriundervisningen. 

Bemærk, der skal betales for 1 kørelektion til prøven.

Listepriser til trailerkørekort B/E

Her finder du listepriserne i forbindelse med trailerkørekort:

Ubegrænset teori, inkl. evaluerende teoriprøver 1.995 Kr.
Kørelektion på vej 600 Kr.
Prøvegebyr 280 Kr.
Lægeattest ca. 200 Kr.
Tilmeldingsgebyr 150 Kr.

På prøvedagen er der en udgift til kørelæreren på 700 Kr.

Teoriundervisning

Når du tager trailerkørekort hos os, får du i forbindelse med teoriundervisningen udleveret en lektionsplan, som beskriver præcis hvilke skridt du skal igennem for at få trailerkørekortet.

Den praktiske prøve

Der er visse lovkrav som skal gennemføres før du kan erhverve dig et kørekort til trailer via en prøve. Selve køreprøven finder sted hos politiet i den bil, som du plejer at køre i. Det er nemt at få fingrene i et trailerkørekort, da der ikke er en teoriprøve – kun en praktisk prøve. Til denne prøve skal du demonstrere, at du kan køre almindeligt i trafikken, bakke 20-30 meter, bakke rundt om et hjørne m.m.