Viden om kørekort til motorcykel

Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål samt nyttig viden om kørekort til motorcykel.

Alderskravet ifm. MC-kørekort er til kategori A1: 18 år, til kategori A2: 20 år og til kategori A: 24 år. Dog kan du allerede tage MC-kørekort til kategori A som 22-årig såfremt du har haft kategori A2 i 2 år.

Læs alt om alderskrav til MC-kørekort her

En teknisk gennemgang af en motorcykel indbefatter den viden der er nødvendig at have, for at kunne svare på de spørgsmål den motorsagkyndige stiller i forbindelse med den praktiske prøve.

Se videoen vedrørende den tekniske gennemgang af motorcykel her

På manøvrebanen vil du blandt andet lære at betjene motorcyklens udstyr og instrumenter, håndtere motorcyklen, blive forberedt på kørsel i trafikken og meget mere.

Læs mere om manøvrebane i forbindelse med MC-kørekort

Det er vigtigt at følge lektionsplanen nøje – herunder skal alle teori- og kørelektioner planlægges og du skal gennemgå mindst 7 teorigange samt teori til køreteknisk kursus.

Praktisk info vedrørende motorcykelkørekortforløbet

I forbindelse med dit motorcykelkørekort er det vigtigt at du har den rette viden i forhold til kravene der stilles til MC-udstyr, planlægning af MC-lektioner og til køreprøven.

Læs om MC-kørelektioner i forbindelse med motorcykelkørekort her

På motorcykel er der mange trafiktavler man skal være opmærksom på. Her er et overblik over de mest almindelige trafiktavler.

Se illustrationer og læs beskrivelser af trafiktavler her

Når du har gennemgået hele lektionsplanen – kan du komme til teoriprøve og den praktiske prøve. Her kan du læse alt om de grundlæggende kvalifikationskrav i forbindelse med prøverne.

Læs mere om teoriprøven, den praktiske prøve samt diverse kvalifikationskrav ifm. prøverne når du skal tage MC-kørekort