Teoriprøve og den praktiske prøve til motorcykelkørekort

Teoriprøve

Når du har gennemgået hele lektionsplanen, kan du gå til teoriprøve. Teoriprøven afholdes af politiet og er en billedprøve med i alt 25 billeder – hvor du skal svare ja eller nej til en række spørgsmål.
Teoriprøven varer ca. 45 min.

Den praktiske prøve

Når du og din motorcykelkørelærer finder dine færdigheder i orden – skal du til den praktiske prøve. De fleste klarer sig helt fint med de kørelektioner der er i lovpakken til motorcykel – men ekstra kan naturligvis tilkøbes efter behov.
Selve prøven finder sted med politiet på køreskolens motorcykel, og prøven starter på et lukket område nær lufthavnen. Her skal du lave nogle nemme indledende øvelser – inden du skal køre en tur rundt i nærområdet.

Krav i forbindelse med prøverne

Diverse kvalifikationskrav i forbindelse med prøverne – uanset kategori

Du kan med fordel hurtigst muligt kontakte egen læge i forhold til bestilling af lægeattest – attesten skal blandt andet dokumentere dit syn og din hørelse – og den skal være udstedt inden du kan bestille tid til teoriprøven. 
Videre skal du være opmærksom på, at det er et krav, at du har gennemført et kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Såfremt du allerede har gennemført et færdselsrelateret førstehjælpskursus, må det ikke være mere end 1 år siden – det vil sige at dit kursusbevis ikke må være mere end 1 år gammelt.

Yderligere information

Såfremt du ønsker yderligere information eller har spørgsmål vedrørende teoriprøven, den praktiske prøve eller til de grundlæggende kvalifikationskrav er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Du kan også læse Bekendtgørelsen om kørekort her.

Yderligere information

Er du klar til at få MC-drømmen opfyldt

Er du klar til at tage motorcykelkørekort efter at have læst om teoriprøven og den praktiske prøve til motorcykelkørekort?
Tip Top Trafik tilbyder lige nu en komplet lovpakke til motorcykel for kun 7.999 Kr. 
Tip Top Trafik – vi glæder os til at køre med dig:-)

Læs mere om lovpakke til MC her