Hvad er en glatbane

Køreteknisk anlæg kaldet glatbane – er noget af det sidste du skal på i dit kørekortforløb. Det er vigtigt at du hverken kommer for tidligt eller for sent på glatbanekurset i forhold til din køreprøve. Det giver nemlig enormt meget læring at du sidder alene i bilen i 4 x 45 minutter. Med vores erfaring anbefaler vi at der er mellem 8 og 14 dage til køreprøven. Vi har desværre set at nogle har misset glatbanekurset dagen før køreprøven og så kan køreprøven ikke gennemføres. 

De fleste glæder sig til at komme på køreteknisk anlæg – fordi det er sjovt og udfordrende. Nogle kan også være lidt nervøse, og det er der bestemt ingen grund til. Kurset er naturligvis opbygget sådan at man som køreelev ikke har prøvet det før, og når man har en god instruktør, der tager sig godt af en – bliver det en leg, hvor man føler man har fået et godt udbytte med hjem.

Øvelser på køreteknisk anlæg

Øvelserne udføres på en tør vejbane og derefter på glatbanen – og tager udgangspunkt i nedenstående forhold:

  • Vejgrebets betydning
  • Belæsning, dæktryk og slidbanemønster
  • Hastighed og bremselængde
  • Centrifugalkraft og vejgrebets udnyttelse
  • Hindringer på vejen og slalomkørsel
  • Genvinding af vejgreb efter udskridning
  • Bevarelse af herredømmet efter kørsel ud over høj vejkant.

Køb et glatbanekursus her eller køb vores Tip Top Lovpakke til bil her hvor glatbanekurset er inklusiv.

Sådan booker du glatbane

Du skal være enig med din kørelærer om hvornår du er klar til at komme på køreteknisk anlæg, det er vigtigt for man kører seks elever på et hold, hvis man kommer for tidligt på kurset går det ud over resten af holdet.

I København får du tilsendt et link som kørelæreren sender til dig når du er klar. Så booker du bare en tid der passer dig. Og møder op ved glatbanebussen på Lyshøjgårdsvej 59 i Valby. Du bliver sat af samme sted, efter kursusophør.

I Århus aftaler du det hele med kørelæreren.

Kontaktoplysninger og tidsbestilling

køretekniske anlæg på Sjælland

Glatbane.dk A/S
Lundebakkevej 18 B
4684 Holmegaard.
Bestil tid på tlf: 35 36 35 36

køretekniske anlæg i Jylland

Viborg køreteknik
Ålandsvej 2
8800 Viborg
Bestil tid på tlf: 35 36 35 36

Hvad skal du være opmærksom på

Kan man risikere ikke at få underskrift efter at have været på glatbanekurset?
Ja det kan man, kurset har ikke en afsluttende prøve, men hvis ikke man har været klar til at kunne gennemføre kurset efter forskrifterne, skal man gennemføre et nyt kursus. Det sker meget sjældent for elever fra Tip Top Trafik, da vi altid går meget op i du er klar til den del af forløbet, du er kommet til. Det sidste vigtige er at du husker både din lektionsplan og din ansøgning om kørekort.

Glatbane

Vi benytter os af den populærere UP! Vi har fast personale til at vedligeholde og servicere bilerne. Vi har også en medarbejder der kun sørger for at holde bilerne rene.